CASA SA

·  Juliol 2015 – Juny 2016

·  Sant Antoni de Calonge

·  Reforma interior d’un habitatge

Una de les premisses de la reforma és la de crear un espai de dia (sala, menjador i cuina) agradable i integrat entre les diferents peces, formant un sol conjunt.

La sala d’estar és la zona central i vertebradora de tota la reforma, amb un clar focus en la llar de foc. Es troba igualment a la cantonada de la sala, però se li dóna més importància i s’obra més cap a l’espai ajudant-se del banc longitudinal que recorre tota la paret.

El menjador és una extensió d’aquest espai, en una zona més reclosa però gaudint també de tota l’amplitud generada. En el petit rebedor, s’hi col·loca un armari, que permet separar les estances per donar una mica més d’intimitat al moment d’entrar i és, al mateix temps, un element molt funcional.

Per últim, la cuina es refà completament per dins i es mou la porta, passant a ser una obertura més gran a la part central de la paret. Hi ha una vocació de tenir visuals cap als altres espais però éssent possible d’aïllar-la quan sigui necessari; és per aquesta raó que es dissenya la porta corredissa de vidre, que acaba sent un altre element important.

Aquesta porta pot servir per tancar la cuina o el passadís que porta cap a les habitacions, generant dues zones molt clares, la de dia i la de nit. Si es vol tenir un sol espai tot obert, la porta simplement es desplaça cap a la llar de foc i es col·loca davant del pany de paret cec, quedant integrada en l’espai.

Related Projects